ŠTA JE PAMETNIČKI ČITAČ I TERMINAL

Čitač pametnih kartica , poznat i kao terminal pametnih kartica, kao što je terminal za prodaju terminala, terminal za kreditne kartice, to je uređaj koji se može upravljati pametnim karticama radi dobijanja informacija o kartici i obavljanja transakcije.

Tipovi čitača pametnih kartica

U zavisnosti od tipa pametne kartice, čitači pametnih kartica mogu se podijeliti u kontakt, beskontaktni, dualni čitač interfejsa.

Interfejs

Tipično, čitalac se povezuje sa računarom za većinu svojih zahteva za obradom. Glavno sredstvo komunikacije sa USB portom, čitaoci pametnih kartica sa RS232 interfejsom i dalje imaju određeni broj korisnika.

Kontakt i beskontaktni čitač pametnih kartica

Čitač kontakata je u osnovi pratio ISO7816 međunarodni standard, a čitač bezkontaktnih kartica je pratio standard ISO14443 interfejsa.

Kontakt

Čitač za kontakt pametne kartice zahteva fizičku vezu sa karticama, kao što je ubacivanje kartice u čitač. Postoji mnogo aplikacija koje koriste ovaj uobičajeni tip čitača, kao što su ATM, ID i Stored Value. Postoje dve glavne karakteristike ovog tipa čitača: jedan je siguran zbog komunikacije s karticom-čitačem, često podržani standard ovog tipa je ISO 7818 T = 0; Druga prednost je brzina, neke mogu biti do 848kbps, kao što je ovaj CREATOR CRT-288-K čitač kartica.

无标题_00094-副本.jpg