VISA pokreće beskontaktno plaćanje u Maroku

Visa je najavila da će njeni marokanski vlasnici kartica moći da uživaju u beskontaktnim plaćanjima .

Nosioci beskontaktne Visa kartice sada će moći da plate svoje kupovine jednostavnim dodirom svoje beskontaktne Visa kartice ili uređaja sa omogućenim plaćanjem na terminalima za odlazak, koji se trenutno instaliraju na različitim prodajnim mestima.

Sistem bezkontaktnih plaćanja smanjuje proces plaćanja na samo pola sekunde, kaže VISA u izjavi. Kompanija je objasnila da bi za potvrđivanje plaćanja bilo dovoljno da vaš Visa kartica bude bliže od četiri centimetra na terminal za checkout.

Nova tehnologija je zaštićena višestrukim slojem sigurnosti i eliminiše svaki rizik od neovlašćenih transakcija, naglašava isti izvor.

"Beskontaktna tehnologija postaje sve rasprostranjenija širom svijeta i kao lider u elektronskoj naplati trudimo se da pružimo najnovije tehnologije digitalnog plaćanja", rekao je Sami Romdhane, generalni direktor Visa International Maroko.

Visa-ov sistem Tap & Pay nudi velike koristi trgovcima i kupcima, omogućavajući više transakcija u znatno kraćim vremenskim periodima. "Takođe nudi potrošačima potpuno bezbedno i transparentno iskustvo u plaćanju", dodao je Romdhane.

"Marokanski međubankarski centar (CMI) u potpunosti podržava usvajanje beskontaktnih plaćanja u Maroku. Već imamo više od 13.000 terminala opremljenih ovim sistemom, uključujući centre, sve BIM prodavnice i većinu CMI povezanih trgovaca koji prodaju male predmete ili usluge ", rekao je Mikael Naciri, generalni direktor kompanije CMI.

"Plan je da do kraja 2018. godine želimo da sistem dostigne 20.000 terminala", nastavio je on.