ToneTag, dobavljač rešenja za beskontaktno plaćanje, primio 1.3 miliona dolara u rizičnom kapitalu

Prema izvještajima iz inostranstva, mediji podstiču od nojeva da je ToneTag, dobavljač rešenja za beskontaktno plaćanje, najavio da je dobila 1,3 miliona dolara ulaganja od strane Tropical Star Limited.


Do sada je ukupna finansiranja kompanije premašila 2,3 miliona američkih dolara.


Ostrich Venture Media je takođe saznao da se ToneTag fokusira na beskontaktno mobilno plaćanje i fokusira se na tehnologije NFC i QR. Da bi poboljšao svoju uslugu, ToneTag je sarađivao sa velikim brojem lokalnih banaka i digitalnih kompanija za novčanike kako bi omogućio transakcije putem mobilnih telefona, POS mašina, čitača kartica i drugih nepovezanih uređaja.


Međutim, tokom faze puštanja u rad, kompanija je otkrila da QR kodiranje nije uspelo na vrlo visokoj stopi od 40%, pa su smatrali da bi bilo efikasnije koristiti tehnologiju bez dodavanja.


Korisnici sada mogu da koriste tehnologiju ToneTag da povuku novac od bankomata bankomata i imaju slobodu da biraju iz raznih transakcijskih kanala, kao što su digitalni novčani ili bankarski mobilni programi - i što je najvažnije, potrebno je samo tri sekunde za obavljanje bilo koje transakcije transakcije.


Prijavljeno je da je preduzeće ToneTag pokrivalo više od 250.000 trgovaca koji nisu povezani uređaji, a od novembra 2016. godine platforma ima pristup više od 18 miliona potrošačkih uređaja.