Aplikacije za čitače RFID kartica

Postoje mnoge klasifikacije RFID čitača. Ako se klasificiraju metodom komunikacije, mogu se podijeliti u dvije vrste: prioritet čitača i prioritet oznake. Reader priority (RTF) znači da čitač prvo šalje RF energiju i naredbe na oznaku. Oznaka odgovara na naredbu koju šalje čitač samo nakon što je aktivirana i prima kompletnu naredbu čitača. Podaci o podacima. Prioritet etikete (TTF) znači da za pasivne sisteme oznaka, čitač prenosi samo energiju jednake amplitude, neinformirane RF energije. Nakon što je oznaka aktivirana, podaci o oznakama su raštrkani. Klasificirano prema smjeru prijenosa, RFID čitanje punog dupleksa znači kada RFID sustav radi

Omogućava da oznake i čitači istovremeno prenose informacije dvosmjerno. Polu-dupleksni način znači da RFID sistem dozvoljava čitatelju da prenosi komande ili informacije na oznaku u isto vrijeme, ili oznaka vraća informacije čitaču. Klasifikovan po načinu primene, može se podeliti na fiksne čitače, prenosive čitače, integrisane čitače i modularne čitače.

Aplikacije za čitače RFID kartica

Aplikacija čitača RFID kartica kontinuirano izlazi iz brojnih kompanija koje žele riješiti poslovne probleme koristeći RFID tehnologiju. Čitač RFID kartica je posebno popularan u marketinškim aplikacijama kao što su reklamni plakati, pametne stavke i interaktivna iskustva marke. Najčešće korišćene aplikacije za HF RFID su aplikacije za kontrolu pristupa, aplikacije za prenos podataka i neke aplikacije za prodaju karata.