Kako će se kontrola pristupa promeniti u 2018

Kontrola pristupa se brzo napreduje u posljednjih nekoliko godina, i ne izgleda da će se uskoro usporiti, zahvaljujući svestranosti najnovijih tehnologija. Na primjer, uz najnoviji dodatak korištenja RFID tehnologije na današnjim pametnim telefonima koji koriste zajednički tehnološki protokol NFC za Apple Pay®, Google Wallet ™ i Android Pay ™ se šire na kontrolu pristupa osoblju i vozilu, i sistemski integratori koriste prednost interoperabilnosti opreme da kombinuju kontrolu pristupa uz sigurno plaćanje.

Prema istraživanju tržišnog istraživanja kompanije IHS Markit, kontinuirani rast kontrole pristupa u 2017. godini takođe će videti nove aplikacije koje će dobiti trakciju, kao što su biometrija i mobilni akreditivi. Primjeri su oznake za kontrolu pristupa zaposlenima korištene za plaćanje u kafićima ili prodajnim mjestima, a čak i mobilni telefoni mogu pružiti akreditive za siguran pristup ili plaćanje pomoću NFC tehnologije. U stvari, sve FEIG-ove CPR linije čitača kartica podržavaju NFC tehnologiju za jednostavnu integraciju sa mobilnom tehnologijom.

Sa RFID čitačem i beskontaktnim modulom plaćanja, kao što je cVEND, RFID se može integrirati sa kontrolom pristupa na plaćenim parkirnim mjestima ili hotelskim garažama za jednostavniji rad zahvaljujući interoperabilnosti. TIBA Parking je učinio upravo to, koristeći opremu FEIG na više parkinga hotela za brz i jednostavan ulaz i izlaz bez posla.

Kako pasivni UHF RFID čitači proširuju svoj opseg, troškovi tagova padaju, tehnologija se takođe koristi za omogućavanje kontrole pristupa za ovlašćena vozila. Sada su zajednici, magacini i kancelarijski parkirali prostori za upravljanje vozilima korišćenjem dugoročnih RFID čitača, kao što je CREATOR'S CRT-541 koji djeluje kao sistem za kontrolu pristupa čitač kartica.

Došli smo dug put od dana kada je obezbeđivanje pristupa mestima i stvarima bilo potrebno puno vremena i radne snage. Sa lakoćom i funkcionalnošću RFID-a, sistemi kontrole pristupa će i dalje biti bolji u budućnosti ... I ovdje u CREATOR-u, nastavićemo da dizajniramo svoje proizvode RFID čitača za korištenje u sigurnom sistemu kontrole pristupa, identifikacije i plaćanja.