Strah od ukradene bankarske kartice? Ova kombinovana lozinka pada na 35,000 godina

Britanska "Dnevna pošta" je objavila da se britanska 10 najčešće korišćenih lozinki može prekinuti za manje od sekunde, a ako se lozinka koristi od strane eksperta za bezbednosne eksperte, hakeri troše 227 miliona godina da bi se rešili otvoreni.

Ako ne želimo ukradenu ličnu kartu ili ukradenu banku, imamo više grickalica u sigurnosti mreže. Želite znati koliko brzo hakeri puknu vašu lozinku? Odgovarajući tehnički stručnjaci AO.com britanskog online maloprodajne elektroničke kompanije dali su odgovor. Prema ekspertima iz 2016. godine, najčešće korišćene lozinke za deset Britanaca, uključujući "qwerty" i "123123" koji su otkucani uz tastaturu, prema statistikama iz 2016. godine, mogu biti razbijeni za manje od 1 sekunde. Neki ljudi misle da je sigurno izabrati dobru riječ i nemate vlastitu lozinku, na primer, ime vašeg ljubavnika, ali to nije slučaj. Iz izvora socijalnih medija, hakeri lako prate vaše lične podatke, uključujući i rođendane, imena ljubimaca, gdje ste odrastali, gdje su vaši najlakši praznici, a vaš omiljeni tim, što nije odgovarajuće Postavi kao lozinku. Ako koristite vremenski period koji je odvojen od lozinke za rođendan, hakerima je potrebno samo 13 sekundi da se probude.

Međutim, ako postavite lozinku u skladu sa određenom metodom, može da potraje i do 4 triliona godina da bi je pokvarila najviše. Eksperti za sajber sigurnost britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova sugerišu da bi odabiranje tri neusaglašene slučajne reči za sastavljanje lozinke, kao što je "čaj smeđa slika", koštalo 35.000 godina za neinformisanu kombinaciju lozinki za kreiranje lozinki; ako dodate broj u sredini, moraćete potrošiti prije 227 miliona godina. Na osnovu navedenog, sa posebnim simbolima, vreme za pucanje će se povećati na 4 milijarde godina, što je ekvivalentno besmrtnosti ovog kodeksa.

Pored toga, stručnjaci su takođe predložili da ne budu u nevolji, najbolje je da se e-poštom, računima na mreži i drugim važnim nalozima postavljaju druga lozinka.


Kreator Uvek napravite sigurno plaćanje !!