5 Potrebne informacije o bezbjednim bankomatskim transakcijama

U interesu činjeničnog izveštavanja, napominjemo da u prostoriji bez okruglog stola nije bilo okruglog stola tokom diskusije o bezkontaktnim transakcijama prošle nedelje na konferenciji ATMIA u SAD-u u Orlandu.

Međutim, bilo je dosta sjajne diskusije, zahvaljujući zamišljenim pitanjima o bezkartonskim transakcijama Donne Embry iz Pay Alliance International i informisane odgovore iz kompletnog kompleta dobro poznatih stručnjaka za plaćanje.


Evo glavnih tema iz 1-satne sesije, uređene po dužini:

Hoće li transakcije bez karata biti teške i skupe za implementaciju kao standard čipa?

Carol Specogna: Pa, zato što verovatno nikada nismo trebali proći put EMV-a. … Samo kažem. Ono što je [Fiserv učinio] stvarno pokušava da iskoristi ono što postoji danas.

Dakle, da, trebate napraviti neke promjene u softveru ... ali je mnogo lakše jer će transakcije izgledati kao redovne stari mrežne transakcije. To će biti standardno povlačenje. Naše specifikacije na strani kupaca su pola stranice. Ništa nije bilo kao EMV.

Douglas Asad: EMV se trebao dogoditi iz bezbednosnih razloga jer su SAD bile slaba veza u lancu u smislu prevara koji dolaze u Sjedinjene Države. ... Ali sa druge strane, to je jedna od retkih situacija koje sam video kad ste dodali novu tehnologiju koja je pogoršala korisničko iskustvo.

Kartonska gotovina je dizajnirana da bude korisna za korisnike. Namjenjen je poboljšanju iskustva. Svi mi moramo imati na umu sigurnost kada to radimo, a to mora biti prvo i najvažnije, ali bezgotovinska gotovina će zadovoljiti korisnike, dok EMV, Joe Smithu, ne zna zašto koristi EMV, već samo zna da je potrebno duže. ... Cardless cash je tu da bi iskustvo bilo bolje.


Kako bezrezervne transakcije pomažu IAD-ima da minimiziraju rizik od smjene odgovornosti?

Daniel Goodman: To je svakako ključni deo onoga o čemu razmišljamo dok pristupimo ovom tržištu. Sa beskontaktnim NFC-om, to je EMV-kao što drži odgovornost kod izdavaoca. Dok posmatramo druge forme, to planiramo početi na isti način kao što ćemo.

Znamo to da biste podstakli sve vas operacije bankomata - zašto biste počeli u proizvodu za koji ćete imati odgovornost? To je definitivno kako se približavamo. Bilo kakve nove vrste iskustva bez karata i nove tehnologije, očekujemo da to implementiramo bez prenosa odgovornosti na operatera.


Da li će rešenja bez karata stvarno obezbediti dodatnu sigurnost za vlasnika računa?

Sam Kamel: U mobilnom prostoru, između snage uređaja i svih tačaka podataka koji ga okružuju - biometrijske, geolokacije i drugih stvari - zaista stvaraju sigurnije i sigurnije okruženje, ako razmislite o tome.

Vaša kartica nije na telefonu, imate tokenizaciju ... tako da sa stanovišta usvajanja, od potrošačkog ili trgovačkog, ili gledišta operatera izgleda mnogo sigurnije.

Lyle Elias: Koncept multimodalne biometrije je, po mom mišljenju, način na koji će to ići. Pitanje je koliko je transakcija velika? Koliko je rizična transakcija? Sve je u vezi s ublažavanjem rizika. Dane pokušavaju da zapamtite vaše korisničko ime i lozinku - oni postaju potpuno irelevantni.


Sva "plaćanja" koriste NFC, ali Just Cash koristi QR kod. Žašto je to?

Todd Lawrence: Ono što je drugačije o prostoru bankomata je to što za NFC i neke od starijih računara potencijalno može postati hardversko rešenje, što je skupo za ATM operatere da izađu tamo i raspoređuju ... i stvarno ne dodaju mnogo više korist.

Ono što smo pokušali da uradimo [QR code model] koristi sve što je već napolju, koje već dobro funkcioniše i jednostavno sklizne u našu funkciju koja povezuje ljude sa ovim kartridskim okruženjem.

Carol Specogna: Mora postojati mreža širom SAD ovih [maloprodajnih] bankomata koji učestvuju kako bi imali vrijednost za potrošača, a mi moramo početi sa strane ATM-a. Počeli smo sa PAI jer izlazak u finansijske institucije i pokušaj da ih ubedimo [da ih nabave] to je zaista teška prodaja. Ali da bi mogli sada da ulazimo u finansijske institucije i kažemo: "Hej, već smo dobili 10.000, imamo 25.000 radova do kraja 2017. godine" - to je prilično moćno.


Koje su vaše misli o rastućem obimu sa P2P transakcijama i nagradama?

Richard Witkowski: Danas, ako ste u Poljskoj i kupujete Nikon fotoaparat, dobijate povraćaj ... vaši izbori kada idete na obrazac o povlačenju na mreži, daju vaš broj računa za provjeru i broj vašeg rutiranja i mi ćemo staviti novac u vaš nalog [ili] nam daje broj mobilnog telefona i pošaljemo SMS tekstualnu poruku da biste odmah dobili popust [na bankomatu]. Devedeset devet odsto ljudi izabere mobilni telefon. ...

Imamo model gde naplaćujemo osobu koja šalje gotovinu naknadu za naplatu i mi to dijelimo sa vlasnicima bankomata. Sve se radi o inkrementalnom prihodu za vas od transakcija koje vi ranije niste videli.